diumenge, 3 de desembre del 2017

Saber preguntar és més important que respondre?

Les preguntes i les respostes sempre han anat juntes, però sempre hem donat per descomptat que respondre és mes important que saber preguntar. En realitat saber preguntar es més important que respondre, ja que de respondre en sap tothom, però formular preguntes que s'entenguin no és tan senzill.
Saber preguntar en algunes ocasions és essencial ja que si preguntem qualsevol cosa que no tingui sentit, podem arribar a quedar malament davant de l'altra persona o fins i tot veure'ns com uns incultes. Cert és que saber respondre és important, ja que si no responem correctament, podem arribar a quedar pitjor que no sabent preguntar, però si respons malament ho pots remeiar canviant ràpidament de tema i si t'equivoques preguntant, costa molt més de remeiar. A vegades, preguntar alguna cosa pot donar sortida a diverses respostes i si una resposta està malament formulada, es pot canviar i manté la seva importància, però si una pregunta està malament formulada perd importància, també si una resposta no es formula bé perd importància i a vegades pot arribar a espatllar un text, però una pregunta és més costosa de tornar a formular per que tingui més importància que una resposta.
Aprendre a preguntar pot arribar a ser més important que respondre, perquè a un periòdic la pregunta pot arribar a tenir més impacte que la resposta que es troba seguidament, o fins i tot a una conversa pot ser més important saber com formular la pregunta que saber com respondre.

Autor: Oscar Ortiz-Villajos Jimenez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!