dimarts, 8 de maig del 2018

Idees "pescades"

De la mateixa manera que els alumnes de 1r de batxillerat es van convertir en caçadors (de fal·làcies!) el trimestre passat, aquest han provat una modalitat més reposada de trobar aliment filosòfic: idees "pescades" és la proposta d'activitat en grup o individual en format de vídeo que han d'elaborar a partir de les preguntes filosòfiques que "pesquin" allà on vulguin anar-hi a pescar. 

De rius diferents n'hi ha un munt, i si a sobre no es pot entrar dos cops en el mateix riu, com deia l'amic Heràclit, ens trobarem que no hi ha dos vídeos iguals. El marc de preguntes bàsiques que s'havien facilitat i treballat a classe eren només la meitat de les possibles preguntes. La resta, totalment obert. Els rius també: podien pescar en qualsevol tipus d'imatge o format audiovisual. Apart de mostrar la seva perícia identificant qüestions filosòfiques, els vídeos que podreu veure seguidament són també una bona mostra de les seves preocupacions, interessos, fonts d'inspiració i tendències tan ètiques com estètiques -recordeu que les segones són una forma de les primeres... 

El primer, el de Laila. 


Seguidament, un altre treball individual, el de Stefani. Aquest, d'excel·lent. 




Paula també ha fet un treball individual. 


Adriana i Hind signen aquest vídeo vertaderament deliciós.




Carlos, Òscar i Francesc ens proposen una selecció diversa, rica i original més cap a la segona meitat. Hi ha alguns errors de principiants, però ens aporta propostes de reflexió suggerents.


Saray, Natalia, Samuel i Ionela han pensat en un format diferent, més personal i en el qual deixen ben clar l'autoria de les idees que ens proposen.


Ainhoa, Sergio, Laura i Gabriel han estat els autors de la proposta següent. Sense descans, un munt ben divers de preguntes i idees pescades per tot arreu. Excel·lent.


Fagen se surt del que acostumem a esperar de molt joves de la seva edat. Una originalitat a prova de bomba, constant. Un dels seus grans valors. La constància és l'altre. I la reflexió, per descomptat!


Lídia, Omar i Raúl s'impliquen també molt directament, però en una vessant més interpretativa que personal per a oferir-nos les seves preguntes i reflexions pescades d'aquí i d'allà.


Sergio G. ha pescat en rius diferents i li ha quedat aquesta proposta per fer-nos pensar. 




Sara, Alba, Gerard H., Víctor i Neus ens proposen tantes i tan interessants propostes de reflexió pescades aquí i allà que podem quedar aclaparats!


Colpidor, compromés, valent... El vídeo on Younes ens proposa tres reflexions tremendes que no podem defugir: preguntes que tothom es pot fer a poc que miri al seu voltant, a poc que pensi. Excel·lent.


Marc O., Carla, Diana, Asmae i Malika ens ofereixen un conjunt de propostes riques, interessants, variades i ben presentades. Excel·lent, per descomptat.


Nayeli, Marc i Alan ens proposen unes preguntes filosòfiques i algunes qüestions que els inquieten. Cal explorar-les una mica més... Qüestió de temps!


Sebas, Dídac i Ayelén ens regalen un vídeo excel·lent per la selecció d'idees, per la tècnica, la reflexió i pel sentit de l'humor. No deixeu de veure'l: us sorprendrà el personatge que ens guia pel món de les idees...


El vídeo de creació personal és, sens dubte, un format excel·lent per a explorar les idees. Això és classe de filosofia, per si ho heu oblidat. 

1 comentari:

  1. El vídeo del Sebastián i els seus companys és realment bo... perfecte!

    ResponElimina

Gràcies per la teva participació al nostre blog!