diumenge, 17 de febrer del 2019

Kubrick i la filosofia

Començava a fer fred i vam anar a visitar l'exposició sobre el cinema de Stanley Kubrick que encara es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins el 31 de març i que us recomanem, especialment si gaudiu del carnet docent i podeu entrar de franc, o voleu anar-hi un diumenge, que tampoc no us costarà un cèntim. 
De filosofia i cinema no cal escriure gaire més del que ja s'ha escrit entre llibres, com l'imprescindible Cien años de cine y de filosofía de Julio Cabrera , els assaigs de Jordi Balló i Xavier Pérez entre els quals destaco La semilla inmortal per la seva lectura interessant i impossible de deixar capítol rere capítol, i alguns blogs. Com el de Cinerosos, on col·labora un company professor de filosofia també a un centre del Vallès.
L'única aportació de l'autora d'aquest blog han estat algunes guies didàctiques per treballar films a l'aula (publicada la darrera al Servei Educatiu de la Filmoteca de Catalunya) i la que ha fet per a que els estudiants que visitin l'exposició s'introdueixin en el cinema de Kubrick i alhora reflexionin sobre algunes de les qüestions filosòfiques presents a les seves obres. En el marc de la col·laboració entre l'Olimpíada de Filosofia de Catalunya, de la qual l'autora d'aquestes línies és membre de l'equip organitzador, i el Servei Educatiu del CCCB, la guia que han fet servir els alumnes de 2n de batxillerat la podeu trobar publicada sota el títol Kubrick i la filosofia aquí.

El nostre fotògraf, Francesc Navas, va fer un extens reportatge fotogràfic del qual només seleccionem unes quantes imatges sobre la visita a l'exposició. Tot i que no tots els alumnes es van dedicar amb el mateix grau d'interès a la feina, sí que van coincidir en que els havia agradat l'exposició. Sobretot van descobrir un dels millors directors de cinema i, a més, van continuar pescant filosofia, com el curs passat, aquest cop a les obres d'un cineasta guiat per una concepció filosòfica sempre present en els seus films. Per si voleu saber més i comprovar que no són rareses de la profe de filo, si més no no d'ella en particular, acaben de reeditar en castellà La filosofia de Stanley Kubrick








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!