dijous, 30 de novembre del 2017

És possible la felicitat?

Tothom vol aconseguir la felicitat, però, és possible?
Segons Epicur, ser feliç és experimentar el plaer, evitar el dolor, viure filosòficament, tenir amics i ser autosuficient. En canvi, segons Aristòtil, la felicitat només es pot aconseguir desenvolupant les nostres capacitats al màxim. 

Per a nosaltres, la definició d'Epicur és certa, ja que no es pot ser feliç patint dolor i sense experimentar plaer; ni sense reflexionar sobre tots els aspectes de la nostra vida, perquè si no pensem, vol dir que no tenim cap control sobre les nostres accions. A més, no és possible ser feliç depenent dels altres, ja que significaria abandonar els propis desitjos i ser incapaç de prendre decisions per tu mateix. Tampoc podem ser feliços sense amics, ja que no tindriem ningú amb qui compartir les nostres preocupacions i sentiments. En canvi, no estem d'acord amb Aristòtil, perquè es pot aconseguir la felicitat sense desenvolupar al màxim les nostres capacitats, ja que la felicitat no només depèn d'un mateix, sinó també del que ens envolta. 
Creiem que la felicitat és un estat d'ànim no permanent en què no tenim preocupacions, prenem les nostres pròpies decisions i temin algú amb qui comptar. Per tant, és possible aconseguir la felicitat, però no de forma permanent. 

Xènia Ruiz i Mariona Querol, 4t D

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!