dijous, 30 de novembre del 2017

És possible ser feliç?



Ens hem plantejat la pregunta de si és possible ser feliç o no, perquè és una pregunta freqüent, hi ha diversos punts de vista, i hem volgut investigar sobre el tema. A la pregunta trobem dos possibles respostes.
Però, què és realment la felicitat? El filòsof Aristòtil va definir-la com el fi últim que tothom vol aconseguir i que una vegada es té, no es vol res més. També va mencionar que la felicitat és assolir metes pròpies o un estat de plenitud. Epicur, en canvi, va definir la felicitat com a plaer i evitació del dolor. També va dir que qui no la trobava era perquè no la buscava al lloc correcte. Segons ell, per aconseguir aquest estat era necessària l'autosuficiència, l'amistat i reflexionar sobre la pròpia vida.
Algunes persones del nostre entorn descriuen el concepte com un estat de llibertat on pots ser qui realment ets amb les persones més importants per a tu, una situació on no et succeeix res dolent i l'alegria t'envaeix. També la defineixen com un estat de tranquil·litat amb la família i com amor.
Nosaltres estem més a favor de la definició de Epicur ja que pensem que la felicitat, si la busques al lloc correcte, està a l'abast de tothom.
Referent a anuncis de televisió i pel·lícules, hem pogut determinar que gairebé tots tenen en comú que per ser feliç és necessari envoltar-te de coses que t'agradin i de persones que estimis. A més també mostren que si tens un comportament adequat pots rebre un premi que et por fer feliç, com per exemple l'anunci del Corte inglés o el de la loteria, o també a la pel·lícula "jo abans de tu" on la noia necessita al noi per ser feliç.

En conclusió, pensem que la felicitat és un estat que tothom pot aconseguir complint les metes i objectius propis.  

Autores: Paula Sánchez, Julia Gutiérrez i Marina Alba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!