divendres, 1 de desembre del 2017

És possible la felicitat?

És possible la felicitat? Aquesta pregunta ens presenta unes quantes preguntes filosofiques: què és la felicitat? què és la possibilitat, i quina possibilitat tenim? 

A la Història han sorgit diferents filòsofs que ens han mostrat la seva tesi sobre la felicitat,. Una d'elles és la d'Aristòtil què diu que la felicitat és ser home en el sentit més ple de la paraula; una altra és la de John Stuart Mill que diu que no es pot ser feliç si els altres no ho són; i una més complexe és la d'Epicur que presenta diferents condicions per ser feliç com són: viure filosoficament, tenir amics, ser autosuficient i cercar el plaer i evitar el dolor. 
El nostre grup està d'acord amb les tesis de J.S.Mill i Epicur. La nostra tesi ens presenta la felicitat amb idees com: es pot viure sol però sempre amb vida social, la felicitat no és sempre fixe, hi haurà moments que ets feliç i moments que no, la felicitat es basa en moments/instants/etapes de la vida, la felicitat no arriba sola te l'has de treballar, la felicitat és un estat, no un sentiment. Aquesta tesi es basa en les diferents idees del nostre grup.

La felicitat és un terme filosòfic molt complex el qual s'ha de tractar amb delicadesa i sense dir burrades. Segons el nostre grup la felicitat és possible.

Autors: Pau Navarro, Jaume Sánchez de Murga, Yohanffy Fernandez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!