dilluns, 4 de desembre del 2017

És possible ser feliç?

És possible ser feliç? Hi ha persones per les quals ser feliç és fàcil, perquè tenen la felicitat al seu abast. I d'altres per les quals no ho és

Aristòtil afirmava que la felicitat tan sols es pot aconseguir desenvolupant al màxim les nostres capacitats. Igual que Epicur creia que la felicitat consistia en gaudir intel•ligentment dels plaers de la vida, evitar el dolor i amb l’autosuficiència, els amics i reflexionar sobre la pròpia vida es pot ser feliç. El budisme deia que la felicitat  es pot aconseguir quan l'ànima s'alliberava de tot desig.

Com podem observar en aquestes idees que defineixen la felicitat, sí, es pot ser feliç, no tothom ho aconsegueix de la mateixa manera, alguns tarden més i altres ho troben més fàcil.

Un rodamón potser seria feliç amb una mica de menjar i un llit on poder dormir, però pensem que més aviat seria que no. Aquestes persones no és que no trobin la felicitat, sinó que no la busquen en el lloc adequat, com va dir Epicur.

La felicitat consisteix en que una persona estigui bé tant físicament com psicològica, hi ha persones que saben com trobar la felicitat, per a elles, és tan fàcil ja que saben on trobar-la. Dit això, afirmem que és possible ser feliç.

Autors: Leyre Barea i Jose David Pavas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!