divendres, 1 de desembre del 2017

Podem viure una vida humana sense idees?

No podem viure sense idees. Per exemple, tenim als filòsofs que són persones d'idees, que són buscadors de la veritat, que creen idees per entendre bé, per comprendre bé la vida, la felicitat ... En el món hi ha idees a tot arreu, persones que inventen idees i les fan servir.

Al igual que la moda, les idees van i vénen. Però així com hi ha modes que tornen a estar de moda, hi ha idees, que tot i ser velles, tornen a utilitzar-se.
Les idees serveixen per fer coses o comprendre-les. També ens ajuden a formar-nos una idea de nosaltres mateixos; i sense aquesta idea no podríem viure. Les idees, doncs, poden ser de gran utilitat.



És cert que el nostre cos pot mantenir-se viu sense idees, que per menjar i beure no es necessita tenir idees, però sí que les necessitem per ser més feliços, per viure millor.

El fet de tenir idees ens fa a cada persona diferent dels altres, perquè tots tenim idees diferents. És veritat que això de vegades genera conflictes entre les persones amb diferents idees, però moltes vegades aquests mateixos conflictes ens porten a millorar respecte a molts temes.

És cert que la vida no pot substituir-se per una idea. La vida no pot ser substituïda per una teoria de la vida, com tampoc la felicitat pot ser substituïda per una teoria sobre la felicitat. Però no hi ha vida possible sense idees per viure.


Autora: Malika El Guerche

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!