divendres, 1 de desembre del 2017

Podem viure una vida humana sense idees?

Encara que no ho creguem, el món està ple d'idees. I no obstant això, poques idees són suficients per viure, i d'aquestes poques, només algunes són necessàries per viure bé.
Sense idees no es pot viure. I hi ha idees que ens costen la vida. És molt lògic pensar que hi ha un vincle molt estret entre les idees i la vida; i ens sembla evident el sentit d'expressions com ara "idees per viure millor".
Les idees serveixen per fer i comprendre coses. Son útils, entre d'altres, per formar-nos una idea de nosaltres mateixos. No podem viure sense una idea del que som, de qui i com som.
Per altre banda, el que ens caracteritza molt als humans és saber què pensen els demés sobre nosaltres. Segons el tipus de comentaris això ens pot afectar més o menys, segons el tipus de persona.
Per això cal que tinguem una idea molt definida i reflexionar sobre el que són les coses, i sobretot, sobre qui som nosaltres mateixos. Les idees, doncs, poden ser de molta utilitat.
Ni les persones ni les idees per a la vida poden usar-se simplement com "mitjans per a" sense que passin coses greus en la nostra existència. Les idees són forces vives que formen part del nostre ésser, forces per a ser.

Autora: Alba Lozano Canales

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!