divendres, 1 de desembre del 2017

Podem viure una vida humana sense idees?


Primer de tot, cal plantejar la necessitat diària de les idees per a l'ésser humà, ja que en el dia a dia inserim molts nous conceptes i interpretacions, les quals ens ajuden a desenvolupar el pensament, de tal forma que tenim un instint adquirit que ens permet abastar noves conclusions.
Tenint en compte això, em trobo molt inclinat cap a aquesta idea, perquè l'època moderna ha avançat gràcies al cada cop major ús del neocòrtex, que en poques paraules és la secció cerebral encarregada del pensament racional.

De forma principal, sí que és coherent notar com a necessari el pensament que aporti idees, perquè sense un filtratge actiu del coneixement, només seríem portadors de dades i xifres sense cap correlació. D'altra banda, també és possible viure i subsistir com a éssers vius sense gaire dedicació al pensament, de manera que es visqui guiat només per idees primitives i necessitats diàries.
Tot i això, l'absència de pensament de forma regular, no només impedeix la millora en la qualitat de vida, sinó que també nega la possibilitat de poder distingir idees veritables d'aquelles que no ho són.

Un altre motiu a tenir en compte és que les idees coherents ens permeten raonar les nostres accions, per tal que no resultem ferits o fins i tot puguem morir a causa de la manca de pensament actiu que ens permeti discernir idees beneficioses de les que no ho són. De forma contrària, és veritat que resulta difícil la mort només a causa de la manca d'idees, però també cal tenir en compte que aquesta mateixa absència pot causar problemes psicològics, car que adoptar idees errònies pot causar una reacció i conducta negativa.
Per aquest motiu, resulta fonamental l'anàlisi i la reflexió, perquè ens ajuda a analitzar i filtrar idees veritables a la nostra conducta diària, per tal d'assegurar que les nostres accions sempre ens ajudin a tenir una millor qualitat de vida i no pas al contrari.

Com a conclusió, he reflexionat que el pensament actiu i coherent és primordial per al desenvolupament continu com a persona i per poder continuar expandint tots els coneixements.

Autor: Carlos García Camús | 1ºBTX A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!