divendres, 23 d’octubre del 2020

Qui ha guanyat la Mostra de Fotofilosofia 2020 al Lluís Companys?

Un curs més participem en la Mostra de Fotofilosofia que es proposa a tots els centres de Catalunya, una ocasió per poder difondre la Filosofia a partir de la unió de reflexió i creativitat de l'alumnat. En l'origen d'aquesta proposta, que ja fa catorze cursos van iniciar un grup de professors i professores de Filosofia de secundària, es troba una celebració que és alhora una reivindicació del paper de la Filosofia en l'ensenyament obligatori i postobligatori. 

El Dia Mundial de la Filosofia va ser decidit per la UNESCO fa anys, quan semblava que l'ofensiva contra la Filosofia agafava embranzida, prenia impuls a partir de dos concepcions encara vigents: la de la raó instrumental explicitada en la ideologia cientificista i en l'economicisme. No es pot qualificar més que de penós comprovar la presència d'aquests prejudicis assumits acríticament per professorat i alumnat, essent els primers transmissors convençuts del que els segons adopten com una identificació del caràcter. El que diria Nietzsche, què veuria Freud, com ho desemmascararia Marx i ho acabaria d'arrodonir Adorno quan reflexiona sobre una educació emancipadora és tasca filosòfica i imprescindible. La resta és ideologia, doctrina. 


Aquest any el Dia Mundial de la Filosofia serà el 18 de novembre, dia en el qual està previst l'acte de lliurament dels diplomes als guanyadors de cada centre participant i al qual no assistirem ni nosaltres ni ningú. La pandèmia imposa unes restriccions a les nostres vides... per poder continuar amb la nostra vida. 

Han participat els alumnes de l'optativa de Filosofia de 4t d'ESO i tot l'alumnat de 1r de Batxillerat. Podeu trobar totes les fotofilosofies presentades aquí

Els seleccionats, un 10% dels participants, per a representar al nostre centre han estat els següents alumnes: 
Moltes gràcies a tots els participants per fer possible una nova Mostra de Fotofilosofia al Lluís Companys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!