dijous, 30 de novembre del 2017

Podem viure una vida humana sense idees?


Una idea és una representació mental que sorgeix a partir del raonament o de la imaginació d'una persona. Està considerada com l'acte més bàsic de l'enteniment, en contemplar la mera acció de conèixer alguna cosa.

En la vida humana és molt important tenir idees, perquè és la base de la nostra llibertat. Si no pensem o no treiem conclusions per nosaltres mateix, seríem uns ignorants.
Jo sóc dels que pensa que les idees són tant importants com respirar; apart de que li dona més cultura a un tema o més d'un. Perquè si tots tinguéssim les mateixes idees seríem com una màquina: sense anima.
I ja hem viscut molt de temps reprimits per les idees d'altres persones o grups de persones  que ens han influenciat a la nostra vida sense nosaltres decidir-lo, només perquè s'estableix com a "normal" o "tradició" ja que simplement ni ens qüestionem si això veritablament està bé o malament.
Estic convençut de que si tu a un nen des de petit li ensenyes que els animals són bons per a la nostra espècie i per al nostre ecosistema . Si el portes de més gran a veure una matança de bous al que la gent diu "tradició" o "espectacle" no li agradaria gens i no estaria d'acord amb aquest "art". Però si el pare d'un nen des de petit li ensenya que els animals són besties sense raonament i que nosaltres som una especie superior i que per això tenim dret a fer amb ells el que ens dona la gana, quan li parlis de que és un espectacle fer-los agonitzar jugant amb ells quan estan"drogats" fins matar-los travessant-los amb una espasa, el nen pensarà que això es normal i que no passa res. Sense, com he dit abans, qüestionar si això esta bé o malament.
Per això, com he dit al principi d'aquest text, és important tenir idees pròpies, perquè si aquest nen per un moment es posa a raonar el motiu de perquè maten aquest bou, deixant de banda tot el que li ha dit el seu pare des de petit, dirà això està malament, perquè estan fent sofrir a un animal que està viu per plaer de la gent i això no té cap justificació. I això es diu raonament: treure del cap les influències internes com externes per treure una pròpia idea.
L'esser humà ha anat evolucionant i les seves formes de pensar i de veure les coses també, i això es un avenç ric en saviesa i en millorar com a persones i com especie perquè hem passat de matar-nos per sobreviure o de pensar que hi ha races superiors com la blanca i que la negre es inferior, a ajudar-nos uns als altres per que cadascú tingui les mateixes condicions socials i de vida deixant de banda que siguis blanc o negre. I tot això s'ha aconseguit prenent decisions errònies i d'aquestes treure una idea pròpia, reflexionar-la, i treure la encertada per millorar i ser mes savi. Així que no, no podem viure una vida humana sense idees.

Samuel Cervantes 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!