diumenge, 3 de desembre del 2017

Podem viure una vida humana sense idees?


El concepte de viure sense idees ens fa plantejar-nos com seria la vida avui dia sense elles, ja que tots els dies assolim nous conceptes i tenim la necessitat de la curiositat i de plantejar-nos amb idees. No podem viure una vida humana sense idees, perquè les idees formen part de nosaltres.
La raó més òbvia de que necessitem les idees per viure una vida humana és que sense elles no estaríem aquí avui dia, és a dir, tot el que tenim com les estructures dels edificis, el sistemes electrònics i més, tot va començar amb una idea o un concepte d'allò. D'altra banda, no totS aquests avenços científics s'atribueixen a un origen subjectiu, sinó també amb unes dades. Es podria entendre que no es necessiten les idees per la creació d'aquestes conceptes, per estar on avui estem, però abans d'arribar aquestes dades necessitem la idea de com fer aquests càlculs per aconseguir el concepte.
Altre punt de vista per veure que necessitem les idees per poder viure una vida humana, seria el poder diferenciar entre el que és vertader o fals, entre el bé o el mal. No obstant això es podria viure d'idees primitives en las quals no es té sobre què pensar i determinar-ho tot per una religió sense qüestionar si és correcta o no. De forma contrària les religions estan fetes d'idees i realment determinen el que és cert o fals des d'una ideologia.
En conclusió, es miri com es miri sí que es necessiten les idees per poder viure una vida humana. 

Autor: Francesc Nava

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!