dissabte, 25 d’abril del 2020

Reflexions sobre la intimitat en dies de confinament, 5

Estem arribant al final d'aquesta exposició d'idees i reflexions en format lliure sobre la intimitat que han fet els alumnes de 1r de batxillerat. Sembla mentida, però tot i haver aspectes coincidents en algunes, no hi ha dues igual. Com ha de ser quan un practica el sapere aude, ni que sigui per suggeriment de la professora de filosofia.

La Shahed centra la seva reflexió en l'experiència de comunicació en la parella, destacant la por que tots dos poden tenir a trobar-se en la intimitat, donada la importància del fet: L’emoció comunicada amb l’altre és la connexió que ens permet saber què passa.

L'Adrià S. li dona una enorme importància a la intimitat, sense la qual, afirma: no podríem ser feliços, perquè tothom sabria el que pensem i això ningú ho vol.

Quants de nosaltres subscriuríem això? 

Manos con las palmas abiertas con un cielo azul de fondo

La Namra, en el mateix ordre d'importància, afirma: la intimitat és un dels més grans tresors que té una persona.


Per a l'Enmanuel, la intimitat fa referència als sentiments profunds i a la possibilitat de compartir-los: són els nostres sentiments més profunds que podem compartir-los o no amb una altra persona.

L'Alejandro B. és molt contundent a l'hora d'afirmar la importància de la intimitat:

la intimitat es la nostra gran amiga, es aquesta qui fa que la nostra persona floreixi per dir-ho d’alguna forma. Per què? Molt senzill: quan estem sols amb nosaltres mateixos, es quan som més efectius o més eficients, perquè com deia Nikola Tesla: "estar sol és el secret de la invenció; estant sol és quan neixen les idees ".

I expressa com troba a faltar la relació íntima en les circumstàncies actuals:

no puc imaginar-me un món sense intimitat, perquè això comporta moltes coses. Però la més important seria la falta de relacions afectives entre les persones, que més o menys es el que estem vivint avui dia amb el coronavirus,  quan veiem que les persones no podem ni tan sols fer-nos un petó o una abraçada a un ésser estimat pel perill de contagiar-nos.

El Carlos ha donat forma a la seva reflexió amb un dibuix no gaire elaborat, però molt expressiu: 


Una demostració de creativitat lúdica és la que ha fet la Tatiana per a fer-nos arribar la seva reflexió sobre la intimitat. Primer la sopa de lletres per resoldre: busca paraules relacionades amb intimitat. 


I ara comprova les solucions: 

Original i sorprenent, oi? 

Com també pot semblar sorprenent el vincle que ha establert l'Ashley amb la intimitat i la divinitat. Però no ho és gens per al creient, ni per als que hem llegit als místics, per als quals el que afirma l'Ashley

no debo desperdiciar momentos como este en mi vida, eso que se está viviendo para mi, es una prueba. Una prueba que me ayuda a acercarme más a Dios, para acercarme a Él en intimidad, acercándome a Él, disponiendo mi corazón y esta situación delante de Él

La filòsofa, mística i compositora Hildegarde von Bingen ens va deixar descrites les seves experiències íntimes amb Déu. Us convidem a reflexionar sobre tot això escoltant la seva música. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva participació al nostre blog!